Risto Volasen kotisivu

Blogi

 

Helsingin Sanomien pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esimies Saska Saarikoski on lähettänyt 25. syyskuuta ”Suomen kääpiöt vai jättiläiset ?” blogin kirjoittajalle seuraavan viestin.

 

 

Hei, luin blogisi. Etkö oikeasti tajunnut, että minun nimiini laittamasi mielipide oli meidän "muut lehdet" -pätkän otsikko ko. Mantilan pääkirjoituksesta. Muut lehdet ei tietenkään edusta HS:n linjaa vaan niiden muiden lehtien. Kirjoitimme aiheesta kyllä omankin tekstimme, jonka johtopäätös oli kyllä ihan toinen. https://hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006643495.html. Odotan kiinnostuneena, miten korjaat asian blogissasi ja millä sanoilla pyydät anteeksi virhettäsi.

 

 

Blogin kommentti

 

Blogi tuo esiin havainnon, että kansainvälisen tilanteen muuttuessa myös Suomen ulkopoliittisen keskustelun kenttä on hahmottumassa uudelleen. Siihen liittyen blogi ei tarkastele pääkirjoituksen linjaa vaan toimituksen päätöstä tehdä näkyvä ja kärjistetty nosto, jossa oman perustellun linjansa mukaisesti toimineesta kolmesta europarlamentaarikosta käytetään erityisen halventavaa kieltä. Vapaan tiedonvälityksen oloissa on paikallaan arvioida myös Helsingin Sanomien journalistisia ratkaisuja osana kansallista keskustelua.

 

Risto Volanen

 

27. syys, 2020