Risto Volasen kotisivu

Blogi

21.10.



Suomen Kuvalehti on saanut ja julkaissut perjantaisen puhemies Eero Heinäluoman viestin omalle väelleen: "SK:n haltuunsa saama meili osoittaa kiistattomasti, ettei Sdp halua täsmällisiä sote-suunnitelmia julki ennen kuntavaaleja, vaan pyrkii siirtämään asian vaalien jälkeiseen aikaan."


http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/heinaluoma-haluaa-lykata-terveysuudistuksen-valmistumisen-yli-kuntavaalien

Kun hallitus vielä perjantaina vasten parempaa tietoaan kertoi asian "siirtyneen" tiistaihin, tavoitteena oli tiedon panttaaminen. Tiistaina hallituksen mahdollisuudet ovat myöntää umpikuja tai esittää kirkkain silmin jotakin sekavaa ja pyöreää.



Heinäluoman viesti vahvistaa edelleen tällä US:n palstalla aikaisemmin esitettyjä tilannearvioita kuten eilistä "Suomen sairaalat ovat nyt vaarassa".



Kokonaiskuva Suomen sairaiden ja sairaaloiden käsittelystä maan hallituksessa on varsin selkeä.



Kokoomus yritti "uudistusta" puhtaasti puoluepoliittisista lähtökohdista eli lakkauttaa sairaanhoitopiirit ja kaapata ne ja niiden 6 miljardia kokoomusjohtoisille keskuskaupungeille. SDP huomasi viime tingassa omista puoluepoliittisista lähtökohdistaan ja yritti ensin saada itselleen riittävät palat kuntiin sekä erva -alueille. Ja kun se ei onnistu, SDP löi jarrut päälle koko hommalle.



Sekä Kokoomus että SDP ovat hallitusneuvotteluista lähtien halunneet ottaa maakunnista ja erikoissairaanhoidoista eli kansalaisten sairaalahoidosta irti minkä saavat, mutta ovat nyt ajautuneet taisteluun saaliin jaosta.



Hallituspuolueiden sairaalapolitiikka on niin uskomatonta, että sitä on vaikea uskoa. Eli, kuten eilisen blogin louksi sanoin, "Kun tämän suuren ja monimutkaisen asian kestämätön hoitotapa tulee kansalaisille selväksi, käy samalla ilmi myös hallituksen kaupankäynti kansalaisten terveyden hoidolla."Nyt ainoa kansalaisten terveyden ja sairauden hoidosta sekä alan asiantuntemuskesta lähtevä esitys on Keskustan kotikunta-maakunta -malli.

21. loka, 2012